Основні помилки при нанесенні гель-лаку

 
Гель-лак – це не просто манікюр, але й спосіб полікувати твої нігтики: він повністю покриває пластину, щільно тримається за їх основу, не дає нігтям слоїтися. Проте, якщо звернутися до неперевірених майстрів, які припускаються базових помилок – можна дуже сильно пошкодувати про похід в салон.
Щоб все було гладко – пропонуємо ознайомитися із найпоширенішими помилками, щоб ніколи не допустити їх в своєму житті, а гель-лак приносив тільки задоволення.

Помилка 1: Самостійно знімати гель-лак

   Цим грішать безліч клієнток манікюрних салонів. Беруть фольгу, звичайний засіб для зняття лаку, прикладають до нігтя змочений ватний диск та загортають нігті в фольгу, очікуючи 20 хвилин, що все пройде, ніби в салоні. Начебто так працює цей процес в салоні…
І що в результаті? Місцями розбухлий, місцями не акуратний гель-лак все-таки залишається. Тоді дівчата беруть палочку, або пилочку і розпочинають зішкрябувати лак з нігтів. Пластини стираються, стають нерівними та  потрісканими. І навіть якщо їх відполірувати – нігті слоїтимуться та ламатимуться, аж поки повністю не відростуть з нуля.
Найкраще знімати гель-лак в салоні. В крайньому разі – придбати спеціальний засіб для видалення гель-лаку і використовувати його чітко за інструкцією.

Помилка 2: Забувати про догляд за кутикулами

Чомусь в народі закріпився міф про те, що масло для кутикули руйнує гель-лак і безліч дівчат відмовляються від базового догляду за ними.
Справа в тому, що гель-лак підсушує нігті, відповідно пересихає й кутикула. Без належного догляду вона тріскає, розпочинає наростати і псує всю картину.
Обов’язково використовуй масло щоденно. Ми гарантуємо, що твоєму  манікюру нічого не загрожує.

Помилка 3 “Здирати” лак

Якщо гель-лак чуть-чуть “відійшов” від нігтя, – з’являється непереборне бажання здерти за цей шматочок все покриття в цілому і вже після цього звернутися до майстрів, щоб вони переробили роботу.
Логіки в цьому немає, адже якщо йти до майстра, то навіщо здирати лак самостійно? А якщо бажання відвідувати майстра немає, то й здирати його взагалі немає сенсу.
Це призводить до того, що з лаком здирається й верхній шар нігьової пластини. Травма менша, ніж при зішкрябуванні лаку, але все ж відчутна. Тому запам’ятайте: якщо відійшла невелика частина лаку – приклей його назад клеєм для нігтів.

Помилка 4: Сушити лак ультрафіолетовою лампою

Так, все  розпочалося саме із них, але технології давно пішли вперед.
Ультрафіолет шкодить нігтям, кутикулі та шкірі рук, загалом. Тому професійні салони давно відмовилися від ламп з ультрафіолетовим спектром випромінювання.
Переконайтеся, що майстри використовують саме LED-лампи та бережіть свої нігті.

Помилка 5: Витягувати руки із лампи до сигналу

Це трапляється рідко, але все ж таки буває і так. Не дочекавшись сигналу, дівчата виймають руки із лампи, тому що зателефонував телефон, або прийшло нове повідомлення. В цій справі навіть секунда має значення. Якщо ти хочеш, щоб гелеве покриття трималося якісно та надійно і не портило ніготь – важливо ретельно висушувати кожен слой.

Помилка 6: Використання простроченого лаку

Перед тим як почати процес покриття, переконайся, що лак був щільно закритим та має відповідний термін придатності.
В дешевих салонах лаки стоять напіввідкритими цілими тижнями, а непопулярні кольори, які не встигли використати – не викидаються, а наносяться на нігті клієнток навіть після того, як їхній термін дії давно вийшов.
Мало того, що такі лаки погано триматимуться на нігті, вони ще й негативно вплинуть на стан нігтів..

Помилка 7: Змішувати продукцію різних виробників

Ніхто не може передбачити як вестимуть себе спаяні лампою бази від одного бренду та кольорове покриття – від іншого.
Тому важливо слідкувати за тим чи однієї марки засоби приготовленні для твого манікюру.
 
Довіряйте професіоналам та бережіть свої нігті!