Найпопулярніші запитання про манікюр: відповідають експерти

У салоні зіпсували нігті, як їх відновити?

У таких ситуаціях прекрасно допомагають ванночки з морською сіллю: вони зміцнюють нігті і допоможуть запобігти їх розшаруванню.
Рецепт такої ванночки досить простий: 2 ст. ложки морської солі на 0,5 л. води.

Опустіть пальчики в отриманий розчин на 10-15 хвилин, після чого насухо витріть руки рушником та нанесіть зволожуючий крем.
Інший варіант для відновлення нігтів – лікувальний засіб для нігтів, який можна придбати в аптеках. Наносьте його в два тонких шари до повного відновлення пластини.

Яку пилочку обрати?


Головне – це це абразивність пилочки. Для натуральних нігтів обирайте пилочку від 180 грит. Вона не повинна бути надто жорсткою, адже це призведе до розшарування нігтьової пластини. При цьому, не важливо з якого вона матеріалу: скляна, металева, алмазна, керамічна або паперова.

Це правда, що нігті не дихають під штучним матеріалом?


Це міф, і його легко зруйнувати, розібравшись в будові нігтя.

 Чим найбезпечніше знімати гель-лак?

Найкраще використовувати фрезування. Цей спосіб максимально безпечний, так як фреза не контактує з нігтьовою пластиною і немає ризику її “перепиляти”.
До того ж, при такому способі зняття гель-лаку, шкіра не пересушується, на відміну від зняття лаку рідинами, які містять в своєму складі шкідливі компоненти.

Як правильно прибирати довжину нігтів: обрізати ножичками чи підпилювати пилочкою?


Не радимо прибирати довжину ножничками, адже це приводить до майбутньої ламкості нігтів. Краще використовувати пилочку. Проте, якщо треба прибрати дійсно суттєву довжину – скористайтеся кніпсером та доробіть довжину пилочкою. Це зекономить час та забезпечить здорові нігтики!

Як обробляти інструменти для манікюру?

В 3 етапи: спочатку дезинфекція в спеціальному розчині протягом 60 хвилин. Далі – санітарна обробка: інструменти промиваються під проточною водою з щіткою.
Після повного висихання – інструменти поміщають в крафт-пакети, або металічні тари і після цього відправляються в сухожар чи автоклав для повної стерилізації.
Лише після того як вся процедура виконана – майстри можуть робити манікюр новим клієнтам.

Придивіться чи майстрині відкривають пакети із інструментами в вашій присутності та просіть замінити інструменти, якщо вони викликають підозру

Як правильно самостійно зняти гель-лак?

Найкраща відповідь на це запитання: ніяк.
Зверніться до майстра, адже в домашніх умовах є небезпека травмувати нігтики про що ми вже розповідали в одному із попередніх дописів.