7 стильних “ні”: що не варто робити, доглядаючи за своїми нігтями?

Ми дуже вболіваємо за здоровий підхід до своєї зовнішності. Саме тому продовжуємо розповідати про те, що не варто робити, створюючи нейл-арт.  Читай в новому дописі про нешкідливі лаки, бази та інші важливі речі в манікюрі та педикюрі.

Малюнки для дошкільнят

Метелики, зайчики та бантики – нейл-арт в найгіршому його розумінні. Якщо не впевнені, який малюнок вибрати, краще зупинитися на найбільш мінімалістичному. 

Перламутрові лаки

Перламутр підходить не всім та не є універсальним вирішенням для твого манікюру. Перламутрові лаки лягають смужками, що не надто прикрасить ваші руки. Проте не будемо приховувати, що у вмілих руках навіть такий лак перетворюється в прикрасу.

Фарбувати нігті випадковим лаком з салону

Якщо у майстерні в яку ти звернулася бідний вибір лаків – прийди на наступний раз зі своїм флакончиком. Не забувай, що нігті – це повноцінний аксесуар, і ходити з одним кольором доведеться мінімум три дні. Тому подбай про те, щоб він тобі подобався, викликав посмішку та не дратував.

Не використовувати базу

Економити час на манікюр – поганий тон. Набагато легше нанести один зайвий шар бази, ніж тижнями ходити з пожовклими нігтями. Плюс всі лаки набагато краще тримаються з базою.

Ходити з нігтями різної довжини, якщо обламався один

Зламаний ніготь – це завжди прикрість. Але не варто тішити себе думкою «а раптом не помітно?» – помітно. Доведи всі нігтики до одної довжини.

Примхливі лаки

Ця порада дещо нагадує те, про що ми говорили, описуючи перламутровий лак. Якщо лак не сохне, збирається у кутикули, залишає розводи та залишає порожні місця – він не підходить. Невдалі текстури трапляються у найрізноманітніших марок, навіть у дорогих. Тому скільки б такий лак не коштував, краще знайти йому заміну, а не намагатися приборкувати.

Негладке покриття

Досушуйте свої нігтики перед тим, як контактувати із іншими предметами. Погодьтеся, що вафельний візерунок від простирадла – не найкраща ідея для нейл-арту 😉