5 кроків до ідеального педикюру в домашніх умовах

Холодна пора року – не повід забувати про педикюр. Навіть коли твої нігтики заховані під черевиками – вони все одно можуть виглядати ідеально. Як? Ось 5 секретів, які допоможуть із цим завданням.

Створи форму

Важливо придавати форму нігтям. Бажано проводити цю процедуру щотижня. Найкраще робити це пилочкою, але не металевою і не мягким бафом. Ти можеш поранити пальці ножницями, тому озбройся пилочкою з абразивністю 180 гр. та терпінням і приступай до процедур.   Нейл-гуру – Ванеса Ввільямс Вговорить, що найоптимальніша довжина нігтів на ногах – до закінчення пальців, а все, що довше – виглядає неакуратно та заважатиме взувати закрите взуття.  До того ж, найкраще не заокруглювати нігтики на ногам по бокам, адже це може привести до врощення. Радимо використовувати баф для шліфування нігтів, щоб надати нігтям ідеального зовнішнього вигляду та позбавити їх від зайвої “текстурності”.

Відшліфуй ноги

Використовуй спеціальну пилку для шкіри ніг, щоб видалити Используй специальную пилку для кожи ног, чтобы удалить натоптиші, загрубілу шкіру і мозолі. Що робить більшість жінок, розпочинаючи педикюр вдома? Готують ванночку для ніг, а потім розтирають шкіру пемзою. Це неймовірна помилка, адже шкіра стає більш еластичною і ти не зможеш прибрати все зайве. Краще вибрати абразивну пилочку та прошліфувати сухі п’яти. Не забувай про спеціальні препарати. Існує безліч пілінгів на основі фруктових  кислот. А щоб запобігти появі натоптишів і сухості п’ят – використовуй маски для ніг (зазвичай продаються зі спеціальними шкарпетками для сну).

Зроби ванночку

 Тільки після попередніх кроків замочи ніжки в теплій ванні: ложка морської солі, сік половини лимона, трохи м’яти і ефірна олія на твій вибір. Всі ці інгредієнти зменшують набряклість, вбивають бактерії і, відповідно, неприємний запах. Взагалі, дуже здорово робити ванночки для ніг хоча б 2-3 рази на тиждень, просто для того, щоб зняти втому з ніг.

Зволож

Після ванночки варто висушити ніжки і зробити легкий масаж стоп з зволожуючим кремом. Втирай крем, потім одягни бавовняні шкарпетки і підніми ноги вище голови на 5 хвилин. Так ти знімеш напругу з ніг і підготуєш нігті до останньої частини педикюру.

Почисти, покрась, закріпи

Майстри педикюру та манікюру рекомендують використовувати спеціальний пушер lkz для видалення кутикули на пальцях ніг. Після цієї процедури варто протерти нігті рідиною для зняття лаку, яка видалить зайве масло і крем з нігтьових пластин, які можуть перешкодити рівномірному розподілу лаку. Після цього вибери лак для нігтів. Знайди зручне добре освітлене місце. Потім нафарбуй нігті на ногах за тим же принципом, що і на руках. Від центру до кінчиків. Коли колір висохне – вкрий нігті  лаком-закріплювачем. І завершальний штрих – масло для кутикул. Нанеси його на кожен нігтик після повного висихання лаку і розподіли усією пластиною та шкірою навколо.